marți, 19 ianuarie 2010

Povestea unei poze ...

Am postat aici un top 10 al fotografiilor care au făcut înconjurul lumii. Prima poză o ştiu de mult ... şi am citit si povestea ce se află in spatele ei; o postez pentru cei care nu au aflat această poveste tragică.
Ar trebui să medităm puţin, să ne revizuim viaţa ... Ceea ce a făcut Kevin, poate că este de condamnat dar ... poate că noi facem acelaşi lucru în fiecare zi.

Fotografia a fost făcută pe 11 martie 1993 foametei din Sudan. Kevin Carter se afla pe continentul african ataşat la misiunea ONU “Operation Lifeline” dorind să atragă atenţia lumii asupra nesfârşitului conflict din Sudan.
Aici, Carter avea să facă fotografia vieţii lui care i-a adus premiul Pulitzer în 1994.
Atras de scâncetul unui copil, Kevin Carter se deplasează câtiva metri de avionul cu provizii unde găseşte o fetiţă sudaneză care se târăşte spre tabăra cu alimente. După câteva clipe, lângă fetiţă a aterizat un vultur.
Autorul fotografiei, a mărturisit ulterior ca a aşteptat aproape 20 de minute cu aparatul la ochi, sperând ca vulturul să-şi ridice aripile, astfel încât să obţină un efect mai dramatic.
Într-un târziu, a apăsat pe declanşator, a alungat pasărea şi s-a asezat sub un copac, fumând, plângând şi vorbind cu Dumnezeu. Nici el şi nici altcineva nu ştie ce s-a întâmplat cu copilul!
La scurt timp după ce a obţinut marele premiu, Kevin s-a sinucis.
Îm jurnalul său, printre alte însemnări, s-a găsit şi următoarea scrisoare:

„Dragă Dumnezeule, îţi promit că nu voi risipi mâncarea, oricât de rău i-ar fi gustul şi oricât de sătul aş fi. Te rog, Doamne, să protejezi acest copil, să-l îndrumi şi să-l scoţi din nefericire. Te rog să ne faci mai sensibili faţă de lumea din jurul nostru şi să ne ajuţi să nu mai fim orbiţi de egoismul şi de interesele noastre. Sper ca această fotografie să servească întotdeauna ca un memento care să ne spună cât suntem de norocoşi şi că nu trebuie să considerăm niciodată că totul ni se cuvine de drept. Vă rog să trimiteţi fotografia prietenilor voştri. Să ne rugăm pentru îndepărtarea suferinţei care se găseşte oriunde, în orice loc de pe glob şi să le trimitem şi altora asemenea memento-uri pline de prietenie. Gândiţi-vă şi priviţi fotografia, ori de câte ori vă plângeţi în legătură cu mâncarea pe care o aveţi, sau când vedeţi câtă mâncare se iroseşte zilnic. Aceasta este lumea reală în care trăim. M-am gândit să o împart cu voi”.

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO