marți, 19 ianuarie 2010

Lumânările parfumante - pericol pentru sănătate

Atentie! Spray-urile odorizante, betisoarele si lumanarile parfumate degradeaza aerul din camera, incarcandu-l cu molecule cancerigene si alergene.

Aceasta este concluzia Asociatiei Franceze a Consumatorilor UFC Que Choisir, care reactualizeaza rezultatele obtinute de mai multi oameni de stiinta in 2004.

Noile teste includ pe lista produselor nocive uleiurile esentiale continute de lumanari sau betisoare parfumate. Aceste produse emit in aer de 110 ori mai mult benzen, o substanta cancerigena, peste pragul admis.

"Am identificat un cocktail poluant format din formaldehid si benzen, doua substante cancerigene sigure, existente in cantitati mici, dar inadmisibile avand in vedere cat sunt de nocive", au declarat realizatorii studiului, potrivit aceleiasi surse.

Un semnal de alarma este continut chiar de etichetele produselor care, pe langa termeni ca "hipoalergic" sau "purificator", mai spun si "Aerisiti foarte bine incaperea dupa ce ati folosit acest produs!" sau "Nu inspirati aerosolii din produs!".

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO