marți, 19 ianuarie 2010

Detergentul nostru cel de toate zilele....


Cercetarile facute asupra produselor de uz casnic au demonstrat ca anumite ingrediente sunt daunatoare sanatatii, iar oamenii sunt intoxicati cu un numar mare de chimicale toxice. Un procent mare din ceea ce intra in contact cu pielea este absorbit in sange, ajungand astfel in sistemul circulator. Aerul din casa contine mai multi poluanti decat aerul din exterior, cauza fiind odorizantii de camera si produsele de curatat. Comisarul european care se ocupa de problemele de mediu sustine ca 40 % din bolile copiilor cu varsta mai mica de 5 ani sunt cauzate de factori precum substantele chimice din casa.

Pericol, in special pentru copii!

Detergentii sunt substante cu care omul intra in contact in fiecare zi. In compozitia acestora se regasesc substante deseori incriminate de declansarea unor manifesta ri alergice sau iritative. Dupa unele pareri, inalbitorii optici (fluorescenti) creeaza iluzia de alb, sporind de fapt stralucirea hainelor, prin convertirea razelor in spectrul UV (ultraviolete) la lumina. Pot provoca iritatii ale pielii la expunere indelungata la soare, iar cei mai multi nu sunt biodegradabili. Deversati in ape neepurate 100%, inalbitorii dauneaza grav mediului inconjurator. LAS, substanta ce se gaseste in compozit ia detergentilor, este un liniar alchil-benzen sulfonat utilizat in stare pura, ce poate cauza iritatii ale pielii in urma contactului prelungit. Printre ingredientele detergent ilor mai sunt intalniti nitrat i si parfumuri. Persoanele cu piele sensibila, in special copiii, risca o degradare grava a straturilor superficiale ale epidermului, sub actiunea particulelor de detergent care n-au fost inlaturate complet prin clatire, dupa spalare, din textura articolelor de imbracaminte. Luand ca exemplu doar afectiunea numita dermatita, trebuie spus ca aceasta provoaca inflamatii precum pielea uscata, hiperemie (piele rosie), prurit (mancarime), cruste si alte leziuni exfoliative, papule (leziuni hiperemice reliefate - bubite) sau vezicule (leziuni cu continut lichidian - basici).

Solutia pentru depasirea acestei probleme o constituie utilizarea detergentilor ecologici, deoarece o piele sensibila - cum este cea a copiilor - are nevoie de o atentie speciala.

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO