marți, 19 ianuarie 2010

Deodorantele si cancerul la sân


Aluminiu în ţesuturile sânilor bolnavi

Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au evidenţiat în mod clar la femeile care aveau cancer la sân şi au fost supuse operaţiei de îndepărtare a sânului afectat (mastectomie) un nivel mare de aluminiu în ţesuturile mamare. Acest metal uşor se regăseşte în majoritatea deodorantelor, produselor de tip spray, roll on şi în antiperspirante. Zona de la subsuoară a fost semnalată ca fiind cea mai bogată in aluminiu. Totuşi, nivelul acestui metal în zona respectivă era variat de la o femeie la alta. Specialiştii nu au putut demonstra clar sursa de provenienţă a metalului, însă au bănuit că doar deodorantele şi mai ales antiperspirantele au acest efect.

Otrava noastra: parabenii!

La aceeaşi universitate, acum patru ani, o cercetătoare, Dr. Philippa Darbre, sublinia o alta posibilă cauză a cancerului: parabenii. Deşi după denumire ai spune ca sunt nişte insecte aceştia sunt de fapt chimicale ce se comportă precum estrogenul, care se ştie că are influenţă în cancerele de sân. La femeile cu cancer la sân au fost găsiţi mulţi parabeni în ţesutul bolnav.

Dureros este faptul ca parabenii se găsesc atât în deodorante cât şi în foarte multe alte produse. Am să incerc sa alcatuiesc o lista mai restransă. Parabeni vei găsi în crema de faţă, demachiant, loţiunea tonică, loţiunea pentru corp, şampon, balsam, produse pentru păr, farduri, fond de ten, pudră, ruj, parfumuri, etc. Să te miri în ce nu găseşti parabeni, lista ar fi foarte scurtă.

Nu lăsa nicio etichetă necitită şi unde vezi un ingredient care se termină în 'paraben' încearcă să îi găseşti acelui produs un înlocuitor. Parabenul reprezintă E-ul 210, adica acidul benzoic. Bineînţeles că şi derivaţii acestuia sunt toxici: para-hidroxibenzoat de metil (E 218), de etil (E 214), de propil, benzoat de sodiu (E 211), de potasiu (E 212), de calciu (E 213).

Articol publicat pe www.121. ro

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO