marți, 19 ianuarie 2010

Biscuiti cu miros de miere

Mierea are o pondere de doar 3% din produs, în schimb zahărul şi uleiul vegetal hidrogenat sunt materia primă pentru biscuiţii cu miere Tess

Biscuiţii cu miere Tess au mai mult zahăr decât miere, ceea ce face ca produsul să fie dezechilibrat din punct de vedere nutriţional. Totuşi, nu este clar dacă zahărul invertit este folosit în proporţie de 75% (ceea ce ar fi ilogic, pentru că legea cere ca ingredientele să fie înscrise în ordinea descrescătoare a cantităţii utilizate) sau dacă gradul de inversie are 75 de procente. Oricum, cantitatea de glucide este foarte mare, ceea ce face ca pancreasul endocrin să fie stresat şi obligat să secrete o cantitate mare de insulină într-un timp scurt, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, biscuiţii cu miere Tess conţin şi o cantitate însemnată de ulei vegetal hidrogenat, care afectează buna funcţionare a ficatului, dar şi a sistemului cardiovascular. În aceste condiţii, mierea utilizată în proporţie de doar 3% nu mai are nici o valoare, iar organismul consumatorilor nu se mai poate bucura de efectele sale benefice. Amestecul de grăsimi hidrogenate şi zaharuri înalt rafinate face ca produsul analizat să aibă şi o valoare energetică mare, 341,3 kcal.
În urma analizei etichetei, specialistul conchide că biscuiţii nu sunt recomandaţi copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice, renale, persoanelor care suferă de osteoporoză. Din cauza conţinutului de gluten, produsul analizat este interzis suferinzilor de celiachie. Persoanele care suferă de diabet vor cere sfatul medicului curant şi vor ţine cont de cantitatea de glucide. Cei cu alergie la soia vor testa produsul în prealabil înainte de a-l consuma pentru a vedea care este reacţia organismului. Suferinzii de maladii renale şi hipertensivii vor ţine cont de aportul de sodiu, ţinând cont că nu este recomandată depăşirea unei cantităţi de 6 g de sare/zilnic pentru o persoană adultă.
Ingrediente
Făină de grâu, zahăr, zahăr invertit 75%, ulei vegetal hidrogenat, zer praf, agent de afânare (bicarbonat de amoniu E503, bicarbonat de sodiu E500), sare, pesmet, emulgator (lecitină de soia E322), arome (miere de albine 3%). Valori nutritive 100 g: proteine 13,36 g, grăsimi 4,64 g, carbohidraţi 59.36 g, energie 341,3 kcal/1444,43 Kj.
Sursa: www.jurnalul.ro

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO