marți, 19 ianuarie 2010

Alunitele pot ucide cu rapiditate

SEMNE DE MAMA - Alunitele pot ucide cu rapiditate – melanomul, o afectiune tot mai raspandita


Alunitele au fost privite diferit de-a lungul timpului si in cadrul unor civilizatii diferite. In unele zone ale globului, micutele semne sunt considerate frumoase, in alte sunt privite ca niste defecte. E bine de stiut inca ca unele dintre alunite pot fi manifestarea celei mai periculoase forme de cancer de piele, melanomul.

Specialistii recomanda verificarea alunitelor o data pe luna si consultarea unui medic in cazul in care se remarca modificari de forma si culoare. Daca remarcati ca una dintre alunitele dvs. este mai mare decat v-o aminteati, are mai multe culori, sangereaza, curge sau sau are crusta, mergeti de urgenta la medic.

Melanomul este cel mai grav tip de cancer al pielii. În unele părţi ale lumii, în special în ţările vestice, numărul oamenilor care prezintă melanom este cu mult mai mare decât în cazul altor tipuri de cancer.

Diagnosticat la timp, melanomul este usor de tratat (chirurgie, chemioterapie sau radioterapie), in caz contrar se poate raspandi la alte organe – creier, plamani sau ficat. Printre factorii de risc specifici acestei forme de cancer se numara arsurile de soare, mai ales in copilarie, de aceea copiii trebuie protejati foarte bine de soare.

Numarul mare de alunite mareste, de asemenea, riscul. De melanom se poate imbolnavi oricine, dar pericolul este mai mare in cazul persoanelor cu pielea deschisa la culoare, blonde si cu ochi verzi sau albastri. De asemenea, o persoana are mai multe sanse sa se imbolnaveasca de melanom daca o ruda apropiata a suferit de aceasta boala.

Potrivit specialistilor, semnele de avertizare sunt: asimetria (alunita nu este simetrica si si-a pierdut obisnuita forma circulara sau ovala), marginile (conturul este neregulat), culoarea (alunita dezvolta mai multe culori sau umbre), diametrul (alunita are mai mult de 0,5 centimetri).

Cancerul de tip non-melanom se extinde mult mai lent si foarte rar ameninta viata. Monitorizarea digitala a alunitelor contribuie la detectarea precoce a melanomului si la identificarea alunitelor sanatoase. Aceasta noua tehnologie, numita microDERM Expert System For Advanced Screening For Skin Cancer, functioneaza facand o fotografie digitala si marind-o de 50 de ori pentru ca medicul sa analizeze alunita foarte detaliat. Aparatul analizeaza, de asemenea, imaginea si indica prezenta, absenta sau riscul de aparitie a melanomului, cu o acuratete de 94%.

Sursa

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO