marți, 19 ianuarie 2010

Aici sunt! Ai grijă cum procedezi!


"Fotografia ce a făcut înconjurul lumii: La 21 de săptămâni, mânuţa unui fetus strânge degetul medicului"

In luna Noiembrie a anului trecut, a început să circule o fotografie. Este fotografia unui copil de 21 de săptămâni, în pântecele mamei sale. Numele lui este Samuel Alexander Amas care a fost operat de un chirurg numit Joseph Bruner. Copilul a fost diagnosticat cu spina bifida şi nu ar fi supravieţuit afară din pântecele mamei. Trebuia deci operat intrauterin.

Iulia Amas, mama copilului, care este nursă de obstretică în Atlanta, a aflat că doctoral Bruner este un remarcabil chirurg în Nashville, la Vanderbilt University Medical Center şi că poate face astfel de operaţii chiar atunci când copilul este în pântecele mamei.

Procedura este să scoţi uterul via sectiunea C şi să faci o mică incizie pentru a opera copilul.

Uimitor! In timpul operaţiei, micul Samuel a întins mâna sa fragilă, dar deplin desvoltată, prin incizia făcută şi a apucat cu fermitate degetul medicului.

Aparatul fotografic a prins acest moment cu o claritate perfectă. Editorii revistei medicale care publică articolul au intitulat fotografia astfel:

“Mâna delicată a fetusului Samuel Alexandru Amas de 21 de săptămâni iese din uterul mamei şi apucă degetul chirurgului Joseph Bruner ca şi cum ar vrea să mulţumească doctorului pentru acest dar al vieţii pe care i-l face.”

Mama lui Samuel Alexander spune că a plâns zile la rând când a văzut fotografia. Ea afirmă că sarcina ei şi fotografia nu vorbesc despre o boală sau infirmitate, ci despre o mică persoană.

Oricui îi vine să plângă privind această fotografie. Ascuns în uterul mamei ca un cocon de mătase în gogoaşă, Samuel Alexandru a simţit că o mână providenţială vine spre vindecarea sa şi a prins degetul chirurgului ca şi cum i-ar spune: “Aici sunt! Ai grijă cum procedezi!” Un bun venit şi o prevenire.

Mai multe informatii puteti citi aici si aici

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine ....

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger

Un fluturas .... pe scena vietii! © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO